Organitzen la primera jornada a Andorra sobre trastorns de l'espectre autista

www.andorradifusio.ad

Que es reforci l'atenció als autistes un cop acaben l'escolarització obligatòria és una de les principals demandes dels afectats i els seus familiars. Per això aplaudeixen que es posi en marxa un programa pilot que s'adreça concretament als joves entre 16 i 25 anys.

Mentre que els nens en edat escolar a qui han diagnosticat TEA són atesos en aquest entorn i gaudeixen d'una inserció social millor, l'assignatura pendent era garantir aquest seguiment un cop abandonen l'escola. Ara, amb l'entrada imminent en funcionament d'un programa pilot de la Fundació Privada Tutelar adreçat a aquest col·lectiu, es confia que es doni resposta a aquesta necessitat. Els psicòlegs subratllen que el problema principal dels autistes, alguns amb altes capacitats intel·lectuals, és saber relacionar-se socialment. "A vegades han de fer algun tractament, perquè hi apareix ansietat o depressió, o altres trastorns associats, però la intervenció psicològica, l'aprenentatge de la teoria de la ment, posar-se en el lloc de l'altre i interpretar les emocionis per entendre el món que viuen és fonamental", explica la cap de Salut Mental del SAAS, Gemma García-Parés.

De les inquietuds dels afectats pel TEA, dels familiars i dels professionals que els tracten, se'n parlarà a fons en el marc de la primera Jornada Autea que aplegarà a Andorra alguns dels millors especialistes en la matèria. La cita és el divendres 16 de març a l'ArtHotel, d'Andorra la Vella, on s'ha programat un ampli ventall de tallers i taules rodones.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

Andorra exposa a l'FMI la voluntat d'entrar a formar-ne part La remodelació de l'avinguda Meritxell s'exposa al Centre de Congressos