De petit havia patit assetjament a l'escola. Quan de gran va passar d'alumne a professor va veure que hi havia coses que no havien canviat tant. És per això que Lóan Poulet va decidir escriure un llibre i publicar-lo per reflexionar entorn al món de l'educació. Aquest divendres presenta 'Los niños del mañana' a l'FNAC.
Lóan Poulet tira enrere per recordar els comentaris, punyetes i altres coses que li feien els companys i professors. Per tenir limitacions a l'hora de fer esport, per ser privilegiat en l'estudi o pel seu cognom amb què molts bromejaven. Ell ho va normalitzar fins que va veure en els seus alumnes el que ja havia passat ell. "Jo veia el patiment, sentia molta empatia per aquest nen o nena, perquè li ha passat a més d'un dels meus alumnes, i per això se'm removia tot. Pensava que per ells ho havia d'escriure, havia d'escriure sobre aquest tema. Si fos per mi, per les meves experiències, seria anecdòtic", insisteix.
'Los niños del mañana' surt de l'experiència i ficciona part de les històries però vol ser reflexió del món de l'educació en la vàlua dels estudis, el mètode d'ensenyament i la construcció emocional de les persones. "Aquest nen ha insultat a l'altre i li ha fet una broma i s'ho ha pres malament. Jo sé que el nen (qui ha fet la broma) té un bon cor i no ho ha fet amb aquesta intenció. Però això es va repetint, es va repetint la broma i la gent s'hi va sumant i al final s'acaba convertint, en què? És una broma llarga o és assetjament?", es pregunta Poulet.
Perquè al món a vegades no és qüestió de bons i dolents sinó de saber dir les coses pel seu nom i tractar-les abans no sigui massa tard i que una broma no es converteixi en un dany irreparable.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: