Els pagesos prenen les carreteres del Pirineu

www.andorradifusio.ad

Cues quilomètriques entre Andorra i Ponts al llarg d'aquesta tarda de diumenge, coincidint amb els desplaçaments, tant d'anada com de tornada, del cap de setmana. Les han provocat marxes lentes de tractors dels agricultors lleidatans.

Els pagesos lleidatans han tornat a avançar les seves protestes amb marxes lentes a algunes carreteres del Pirineu. Això ha atrapat molts conductors que tornaven cap a Andorra i també molts dels visitants que han sortit del país, després de passar-hi el cap de setmana. 

La C-14 ha estat una de les vies més afectades, amb retencions quilomètriques a partir de Ponts i fins a pràcticament la Seu d'Urgell. Cues, que han arribat a superar els sis quilòmetres en alguns moments, tant de pujada com de baixada. Incidències provocades per la marxa lenta dels tractors. Els mossos d'esquadra han hagut de desviar molts conductors per carreteres alternatives per evitar el col·lapse. 

Els productors catalans demanen una millor gestió de les zones salvatges i ajudes per fer front a la sequera, entre d'altres. Dimarts, 6 de febrer, els pagesos de la Cerdanya i l'Alt Urgell han convocat una marxa lenta per la Nacional 145 i un bloqueig fins les sis de la tarda, a la mateixa rotonda de la Seu d'Urgell. L'ofensiva dels ramaders a les carreteres comptarà amb altres accions reivindicatives a molts altres punts de la xarxa viària catalana. 

Informa: Redacció
Imatges: XTVL

Comparteix:

Més solidaritat als Encants de Sant Antoni d'Escaldes Ple per escoltar la missa de Mozart