L'Auditori Nacional d'Ordino ha acollit aquest diumenge al matí el tradicional concert de Santa Cecília, que ha reunit 150 músics a l'escenari. Sota el lema 'Paisatges sonors - Passió per la participació' s'ha celebrat l'edició més inclusiva, amb 5 escoles de música del país, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra.
Paisatges sonors, allò que sentim que ens envolta quan tanquem els ulls: aquest és el concepte principal del Concert de Santa Cecília.
L'espectacle ha començat amb l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra interpretant peces clàssiques, del tombant del segle XIX i XX. I a la segona part, ha començat el repte. 150 joves músics de 5 escoles diferents del país i alguns usuaris amb diversitat funcional de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell s'han unit a l'escenari per interpretar plegats: paisatges orquestrals.
Ajuntar-se, i obtenir un bon resultat ha estat un procés apassionant, assegura el director artístic, Albert Gumí. I a més una experiència molt important per als estudiants de música que hi participaven, ja que viuen en primera persona una gran experiència, explica la cap d'estudis de l'Institut de Música d'ALV, Sílvia Garcia.
Una orquestra participativa on s'han trobat paisatges sonors com 'Festa a la plaça' o 'Ballant a la selva africana'. El director artístic assegura que és un concert amb molta emoció i missatge: "és com una mena de societat justa en la qual tothom participa fent allò que sap fer."
Informa: Maria Lucena
Imatges: David Moreno
Locucció: Ariadna Guiu
Comparteix: