Panellets, uns dolços que no poden faltar

www.andorradifusio.ad

Arriba Tots Sants i amb ell les tradicions. I una de les que no pot faltar són els panellets, uns dolços de massapà que no deixen indiferent ningú. Aquests dies, les pastisseries treballen contra rellotge per poder-ho tenir tot preparat.

Ametles i sucre per a fer la base. 5 minuts a 250 graus. I cada panellet agafa una essència diferent amb un gust únic. I és que cada cop hi ha més varietat d'aquest dolç tan típic. En són un bon exemple els que elaboren a la pastisseria Youcakes by Estopiñán, que en fan de mojito o inclús de ratassia. Ara bé, per a aquest últim ens alerten: "T'ha d'agradar el licor d'herbes." I per als més tradicionals, no falten els de pinyons, coco i ametlles.

Tots porten molta dedicació i hores de feina, tarden entre una i dues setmanes fins que el panellet està llest per menjar. La seva elaboració comença el primer dia d'octubre, però les vendes s'allarguen fins a final de novembre. Enguany, la compra dels panellets s'ha vist condicionada per un factor nou: la calor. Un fet que provoca "que la gent no estigui tan disposada a menjar-ne", explica Estopiñán. Tot i així, des de la pastisseria no perden la tradició i tenen la data assenyalada al calendari.

Sigui quin sigui el temps, la temporada de panellets sempre és ben rebuda.

Informa: Neus Vila
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

 "L'especulació es frenarà, això és indubtable" Rehabilitació funcional per a totes les edats