La sobreexposició dels joves a les pantalles no para de créixer i, de retruc, les problemàtiques de salut mental i les situacions de ciberassetjament. Davant l'escàs control i acompanyament parental, Andorra Telecom ha llançat la nova campanya "Un mòbil, un pacte" que busca protegir els menors establint acords que deixin ben clares quines són les línies vermelles.
Amb l'adquisició d'una targeta SIM, sobretot si és la primera i si va destinada a un menor, a partir d'ara a Andorra Telecom s'entregarà un document. Es tracta d'un pacte que han de firmar els fills o les filles i també els pares per tal de garantir un ús responsable del telèfon mòbil.
La responsable social empresarial d'Andorra Telecom, Inés Martí, explica el que es busca: el diàleg. "Identificar aquelles situacions en el que de vegades els infants no són massa conscients que poden provocar. Situacions d'angoixa, malestar o preocupació".
Segons la companyia el primer mòbil hauria d'arribar com a mínim a partir dels 10 anys. Per part de l'adolescent, hi figuren compromisos com no accedir a continguts sense la supervisió dels pares, avisar de situacions d'assetjament i evitar escriure missatges ofensius. Per part dels tutors, orientar i escoltar al menor amb cura i confiança. I per les dues bandes, s'insisteix en regular l'ús del mòbil respectant el descans i els moments en família.
Un projecte que s'allargarà fins a final d'any amb la col·laboració de la policia, l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana, l'Associació per la Defensa del Jovent en Risc d'Andorra i Projecte Vida. L'objectiu és que l'acord, que també es pot descarregar a la web d'Andorra Telecom, arribi a 3.500 famílies o entitats.
En paral·lel, la parapública també ha creat un nou WhatsApp per compartir continguts relacionats amb benestar digital.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: