El Pas de la Casa ha celebrat aquest migdia la tradicional escudellada de sant Antoni. Com és habitual la localitat encampadana ho ha fet una setmana més tard que la resta de parròquies, marcant així el final d'aquests dinars populars fins a l'any vinent.
A les tres del matí carregaven el material a Encamp i s'enfilaven després cap al Pas de la Casa, són els escudellaires que, un any més, i ja en són molts, es dediquen a elaborar aquest menjar tradicional per sant Antoni. Alguns van començar gairebé per casualitat i ja fa més de 20 anys que s'hi dediquen.
S'han repartit fins a 700 racions d'escudella, i gràcies al bon temps i al sol molts dels veïns que han acudit a la plaça s'hi han quedat a menjar-s'ho allí: enguany, i per culpa del tancament durant part del matí de l'accés a França, la majoria eren, això sí, habitants del Pas. Per a molts, l'escudellada és una manera més de passar l'estona junts i petar la xerrada. Olles gegants, plats de ceràmica i culleres de fusta: tota una tradició que no canvia amb el temps, però que continua enganxant totes les generacions.
Informa: Judit Pedrós Imatge: Jordi Domingo
Comparteix: