Al Pas de la Casa s'han esgotat les 700 racions d'escudella cuinades seguint la recepta tradicional. La plaça de l'Església ha tornat a ser el centre neuràlgic d'una jornada on veïns i visitants han desafiat la pluja i el vent per mantenir la tradició.
Els escudellaires encampadans han treballat des de primera hora del matí per tenir a punt les 700 racions que s’han distribuït. S'han utilitzat 1.500 mandonguilles, 350 litres de caldo, gallines, cansalada, arròs, fideus, cigrons i verdures, entre altres productes.
La jornada ha comptat amb la presència dels cònsols, Laura Mas i Xavier Fernàndez, i els consellers Joan Sans, Nino Marot, Sabrina Grégoire, Edith Quirós, Sílvia Ramond, Andreu Riba i Marta Pujol.
Enguany el plat commemoratiu incorpora la imatge de l’antiga caseta de Turisme del Pas de la Casa. Una caseta que als anys seixanta es va fer popular a Andorra i que ara s’ha reconstruït a la vila encampadana. Es poden adquirir a un preu de 8 euros a les oficines de Turisme o a la Valireta.
Diumenge serà el torn d'Encamp. A les 13h hi haurà els encants, on es subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i d’altres productes. La recaptació es destinarà a obres benèfiques de Càritas Encamp. Posteriorment, a partir de de dos quarts de dues es començarà a repartir l’escudella fins a acabar-ne les existències.
Informa: Redacció
Imatges: Cedides comú d'Encamp
Comparteix: