El pas del Match Tour de la Fundació Josep Carreras fa créixer els donants de medul·la òssia

www.andorradifusio.ad

El Match Tour de la Fundació Josep Carreras ha passat aquesta tarda per Andorra la Vella amb l'objectiu de captar més donants de medul·la òssia, essencial per a pacients amb leucèmia i altres malalties de la sang. Andorra disposa d'una llista de 460 donants i avui se n'hi han sumat més d'una desena. Els nous voluntaris destaquen que és un procés ràpid i fàcil i que falta més sensibilització i empenta. 

Un autobús de la Fundació Josep Carreras fa parada a Andorra i en total visitarà també 17 ciutats espanyoles per captar més donants de medul·la òssia amb l'objectiu d'arribar al mig milió de voluntaris inscrits a la xarxa internacional REDMO.

Una campanya que ha permés captar nous voluntaris que ressalten que "inscriure's és un proves molt ràpid i fàcil".


"No és tan complicat fer una extracció i analitzar la sang per salvar una vida."
Josep Carreras, president de la Fundació Josep Carreras


"Visibilitzar i explicar perquè a vegades hi ha tabús entorn de la donació."
Helena Mas, ministra de Salut


I englobant altres tipus de donacions, des d'ATIDA reclamen més orientació i ajuda.


"Poder acabar de parlar amb Govern per arreglar els detalls que ens falten i convertir-nos en un país de donants d'òrgans."
Enric Garcia, vocal d'ATIDA


Una jornada de sensibilització farcida de música i activitats. Fins dimecres es podran continuar fent noves inscripcions de donants de medul·la en el marc de la nova campanya de recollida de sang.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Sant Julià de Lòria enceta les segones Jornades de bruixeria La fiscalia demana 8 anys de presó i 100 milions d'euros de multa per a Joan Pau Miquel