Pau, diàleg i pandèmia, elements protagonistes en la 7a edició de l'Art Camp

www.andorradifusio.ad

L'Art Camp arriba a la 7a edició amb una vintena de participants que a través de les seves obres pretenen acostar la seva cultura als representants d'altres països. Entre les propostes també hi ha espai per a la incertesa que està deixant aquesta crisi sanitària. 

L'Art Camp porta uns dies instal·lat a la seva parròquia d'acollida, Ordino. A la sala la Buna hi ha el taller central dels artistes que participen en aquesta edició. Aquí intercanvien coneixement i deixen testimoni del que fan. 

La cita organitzada per la Comissió Nacional andorrana per la UNESCO vol ser un espai de pau i diàleg a través d'un llenguatge universal, per això cada dos anys es conviden artistes que provenen de territoris en conflicte com Mali. El seu representant, Soleymane Oualaguem, parla de fomentar l'educació i la família per eliminar les armes. 

Ellem Dad Khan de Paquistà fusiona Andorra i el seu país en una tela de paracaigudes utilitzada per soldats sovint durant la guerra que ara busquen la pau convertint-se en llenç. L'artista ha explicat que "aquesta tela separa els soldats de la terra. Jo ara pinto la terra en el paracaigudes. És una expressió artística". 

En aquesta mostra la pau s'escriu i es converteix en una obra d'art a través de la cal·ligrafia que l'Abdelkrim Benbelkacem, professor de cal·ligrafia àrab a París i a través de la qual apropa la seva cultura al món.  

Si alguna cosa ha unit el món és la pandèmia del SARS-CoV-2. La lluita és mundial però la gestió de les conseqüències molt diferents. Harold López ve de Cuba. Va marxar del seu país en l'inici de les protestes. Per això pinta la incertesa. Ressalta que fa més d'un any i mig que va iniciar-se la pandèmia, fet que se suma al bloqueig dels Estats Units, "que ha estat súmmament ferotge en els darrers cinc anys, pitjor que mai". 

De Turquia arriba un homenatge a Ugur Sahin i Ozlem Tureci, creadors d'una de les vacunes més conegudes, la de Pfizer BioNTech. El comissari de l'Art Camp, Faust Campamà, també ha fet referència a l'actual crisi sanitària, subratllant que "la Covid-19 ens ha afectat a tots i ens ha canviat la vida. L'Art Camp és una oportunitat per sortir de casa, trobar-nos amb gent que té els mateixos interessos que nosaltres i posar en pràctica la pau". 

Les obres que els artistes fan aquests dies a la sala la Buna quedaran exposades a l'Era Rossell a partir del dia 23 de juliol i es podran veure fins a final de mes. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andrej Cristancho 

Comparteix:

Santa Coloma encetarà el setembre una prova pilot de recollida de residus porta a porta Vuit nous agents permetran consolidar el grup de manteniment de l’ordre enguany