Perú accepta les explicacions del Govern sobre els treballadors afectats

www.andorradifusio.ad

El govern del Perú considera satisfactòries les explicacions rebudes de les autoritats andorranes sobre les accions destinades a impedir i sancionar les situacions viscudes per alguns dels treballadors d'aquest país a Andorra.

Així ho ha manifestat en declaracions a aquesta casa el cònsol general del Perú a Barcelona, Luis Pablo Salamanca, que aquests dies s'ha reunit, entre altres, amb la policia, els secretaris d'estat d'Interior, Treball i Afers Socials i el raonador. Salamanca no ha ocultat la preocupació per la situació dels seus compatriotes, tot destacant que les irregularitats es presenten quan les condicions laborals no és corresponen a les que s'havien acordat. En tot cas, les investigacions s'amplien a les empreses andorranes. Entre altres punts, encara s'ha de definir el nombre de treballadors afectats.

El cònsol general del Perú a Barcelona ha explicat que ha rebut diferents dades informatives, unes afirmant que només hi havia 40 treballadors peruans afectats i d'altres que n'eren 90. La comunitat peruans, però, assegura que en són més de 600

Amb tot, ha informat que les autoritats andorranes estan investigant l'assumpte, les quals estan en el procés de fer inspeccions laborals.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix:

Unes olimpíades per desenvolupar l'amor per les matemàtiques "Té més el que dona que el que rep"