Un pessebre vivent d'Escaldes renovat i més immersiu

www.andorradifusio.ad

Torna el pessebre vivent a Escaldes després d'una aturada de 4 anys. I ho fa amb un format renovat, audiovisual i més immersiu. Els actors no professionals que formaran l'elenc comencen a fer les primeres preses de contacte amb el guió.

Aquest any torna el mític pessebre vivent d'Escaldes Engordany, que no es feia des d'abans de la Covid. I ho fa amb aire fresc. Es canvia la ubicació per una d'interior, la sala d'actes del Prat del Roure, i aquest any es farà un pessebre de pessebres, que recuperarà algunes de les escenes més icòniques de la seva història. 

El conseller de Cultura del comú d'Escaldes-Engordany, Valentí Closa, destaca que faran una espècie de recopilatori amb nous elements. "Reconeixement al pessebre del que va significar i el que continuarà significant tot concentrat amb el recolzament de mitjans que abans no es feien servir tant com els audiovisuals".

I els assajos ja han començat. Entre els actors no professionals que s'han reunit aquest dissabte, unes 25 persones, n'hi ha que hi són des que es va recuperar el pessebre, el 2014, però també n'hi ha que debuten. Totes han viscut de prop la tradició del pessebre arrelada a la parròquia. La Xènia, que és el primer any que hi participa, remarca que el teatre sempre li ha agradat. Els més veterans consideren que sempre "és molt maco l'espectacle i la gent és molt agradable".

Tot l'espai del Prat del Roure formarà part del nou pessebre i la immersió començarà des del moment en què s'arriba a la plaça. Els actors recuperaran els oficis tradicionals del pessebre, com els paraires, els contrabandistes o les trementinaires. Uns personatges amb poc text, però molta presència. El personal estarà format per 80 persones, entre les quals s'inclourà l'Esbart de Santa Anna.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

Les connexions centren la 8a edició de la Marató Fotogràfica Pep Aguareles Denúncia per l'abandonament de tres hàmsters al carrer Parc Guillemó