Petit retrocés en el nombre d’allotjaments turístics classificats. El 2015 eren 239, dos menys que l´any anterior. Tot i aquesta lleugera davallada, creix l´oferta de llits de quatre i cinc estrelles. Les dades del Departament d´Estadística també reflecteixen que la gran majoria d´establiments són hotels, seguits d´apartaments turístics, aparthotels, hostals i pensions.
L´any passat hi havia menys allotjaments turístics classificats, menys llits, però de més alt nivell. I és que cau lleugerament el nombre d´establiments, dels 241 del 2014 a 239, i el de llits, n´hi ha 400 menys, però en canvi augmenta la proporció corresponent a places de luxe, de quatre i cinc estrelles. Les dades mostren que Sant Julià de Lòria, on van tancar dos establiments hotelers, encapçala clarament la davallada amb 345 llits menys que un any abans. La Massana, Andorra la Vella i Encamp també perden capacitat però a molta distància. A l´altre costat de la moneda hi ha Canillo i sobretot Ordino, on creix el nombre de llits en oferta. Del total d´aquests establiments la gran majoria, 170, són hotels, 29 apartaments turístics, 23 aparthotels, 10 hostals o residències i 7 pensions.
Fora d´aquí hi ha classificats més d´un centenar d´altres allotjaments turístics, la meitat dels quals, pràcticament, són empreses d’explotació d’apartaments moblats per a vacances. La resta estan repartits entre refugis de muntanya, càmpings, zones d’acampada, cases de colònies, albergs, xalets turístics i allotjaments rurals. Comptant aquests establiments, Andorra disposa d´una capacitat superior a les 45.000 places.
Informa: Jordi Cama