L'Associació de Pisters Socorristes ha assegurat que les perspectives per al que resta de temporada no són il·lusionants. El motiu seria el previsible agreujament de la situació sanitària als territoris veïns i la consegüent davallada de visitants. També denuncien que els ajuts per desocupació involuntària del Govern al sector creen un greuge comparatiu entre residents i temporers.
L'Associació de Pisters Socorristes explica que els associats els han transmès la preocupació pels requisits per optar a les prestacions per a desocupats del sector. Un d'ells és ser resident permanent a Andorra. Això, diuen, deixa sense opció d'acollir-s'hi tots aquells empleats que, tenint el compromís de les empreses de treballar, no resideixen al Principat tot l'any.
Asseguren que aquesta situació ha provocat que les empreses inicïin els primers contractes a aquelles persones que no poden optar als ajuts, ja que la seva situació és de més vulnerabilitat. I el resultat, diuen, és un greuge comparatiu entre residents i temporers. "La gent del país passarà a cobrar 1.083 euros i els que estiguin contractats, cobraran segons les seves titulacions i lloc de treball, i per tant, hi haurà una diferència econòmica", denuncia el vicepresident de l'entitat, Rubén Lafoz.
Per part seva, l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí constata que hi ha pocs dels seus afiliats que hagin estat contractats per les estacions. Recorden que la gent del país ha anat deixant el sector perquè les condicions no han millorat gaire els darrers anys.
Els pisters no veuen amb gaire esperança els mesos vinents. Creuen que la situació sanitària s'està complicant i això pot provocar que vinguin menys visitants als camps de neu. Això provocaria una davallada de feina. Per a Lafoz, si hi ha un rebrot important als països de l'entorn, "seria definitiu per a nosaltres".
Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Joan López
Comparteix: