El pla d'urbanisme d'Ordino, en revisió 

www.andorradifusio.ad

El nou pla d'urbanisme d'Ordino portarà cua els pròxims mesos, i és que hi ha propietaris que demanen una revisió amb el nou comú. La futura cònsol, Maria del Mar Coma, ha obert la porta a fer-hi un cop d'ull, però deixa clar que en cap cas acceptaran modificacions que beneficiïn l'especulació. 

El nou mandat al comú d'Ordino es preveu convuls a causa del nou pla d'urbanisme. Sobretot per l'anunci d'un grup de propietaris que es consideren perjudicats perquè les seves terres veuran reduir el seu valor, ja que s'introdueix una nova qualificació: el sòl no urbanitzable. Anuncien que a banda de les al·legacions, estudiaran la via jurídica per demanar la retirada del pla, en considerar que no respecta el dret a la propietat. Pocs dies abans de cedir el testimoni a Maria del Mar Coma, Josep Àngel Mortés s'ha posicionat: "el comú regula la construcció." 

Mortés ha recordat que la revisió del pla va ser aprovada per unanimitat i servirà per redefinir el model de creixement. Per la seva part Coma obre la porta a estudiar les demandes dels propietaris i aplicar-hi alguns canvis. Això sí, cap mesura per afavorir l'especulació. "No es podrà permetre l'especulació. No podem tornar enrere. S'ha de conservar aquest pla d'urbanisme, però s'ha de buscar com justificar les modificacions de pla"

Per a Coma potser el moment actual no era el millor per fer l'exposició pública del nou pla d'urbanisme. Serà a partir del 2 de gener, quan  s'oficialitzi el canvi al comú, que es donarà més detalls de la situació.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

El salari mínim s'incrementarà un 7% Tancat el conveni del transport sanitari