Aquest dimarts se celebra el dia mundial de l'alimentació, una jornada per a reflexionar sobre el seu paper fonamental dins la societat. Fer una dieta variada i, sobretot, adaptada a cadascú és imprescindible per a la salut.
Des de 1979 se celebra el dia mundial de l'alimentació. És un concepte que des del col·legi de nutricionistes volen posar en relleu. I és que no solament serveix per a prevenir malalties, sinó que en molts casos una dieta variada també ajuda a curar-les.
La presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes, Alba Reguant, afirma que dins el marc familiar, cal posar especial èmfasi en la planificació del menú setmanal. "De vegades quan fem la compra no planifiquem bé i ens sobra menjar", diu, afegint que "una planificació en el moment de fer la compra i planificar els menús evita els residus".
Reguant remarca que "l'alimentació és el primer medicament que tenim" i, en aquest sentit "és un tractament", no tan sols una eina de prevenció. Fa referència, per exemple, a casos d'obesitat, diabetis, colesterol o intol·leràncies.
La jornada també serveix, en l'àmbit global, per a marcar objectius mundials. Un d'aquests objectius és aconseguir acabar amb la fam d'aquí a una dècada. La presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes alerta que "al món occidental també tenim problemes de desnutrició, ja sigui per poc accés a aliments o per aliments de mala qualitat".
Reguant ha aprofitat el seu pas per l''Ara i Aquí' per recordar que el paper dels dietistes no és només el d'ajudar a canviar el pes dels pacients, i ha recordat la importància de fer menús específics per a cada persona tenint en compte la seva realitat.
Informa: Judit Pedrós
Imatge: Marta Paixà
Locució: Joan Antoni Sarmiento
Comparteix: