La població de la gossera és de les més baixes dels darrers 15 anys

www.andorradifusio.ad

Una trentena de gossos esperen una segona oportunitat a la gossera. Actualment les instal·lacions es troben per sota de la seva capacitat però fa alguns anys s'havia arribat a acollir una setantena d'animals. Per promoure les adopcions s'han posat en marxa diverses mesures com ara les passejades o les acollides temporals.

La Linda, l'Scooby i el Neron són alguns dels trenta gossos que esperen una família d'acollida a la Gossera d'Andorra. La xifra es manté estable des de fa aproximadament un any i mig, perquè han crescut les adopcions i hi ha una major conscienciació.

A la gossera els desparasiten, els vacunen i se'ls posa el xip. Cada animal té la seva gàbia però també disposen de diversos tancats per córrer i jugar. A més, per fomentar les adopcions s'ha posat en marxa el que s'anomena acolliment temporal. En la majoria de casos, aquest acolliment temporal acaba en adopció ferma.

La gossera té les portes obertes de deu a una i tothom pot pujar-hi a passejar els animals i conèixer-los. Normalment, la decisió d'adoptar a la gossera no és simplement una qüestió econòmica sinó que va més enllà. Alguns usuaris troben a la primera el company perfecte per a la seva llar, altres tornaran a la gossera fins que es produeixi l'amor a primera vista.

Des del mes de gener fins al 20 d'agost s'han adoptat 39 gossos, s'han fet 14 cessions i s'han recuperat 4 animals. L'evolució és positiva perquè la població actual és una de les més baixes dels darrers 15 anys. Tot i així, encara hi ha peluts que esperen una segona oportunitat.

Informa: Maria Creixell      Imatges: Nerea Moreno

Comparteix:

La serendipitat centrarà el TEDX d'Andorra la Vella Pujadas considera que en la societat andorrana hi ha 'un cert racisme difós i latent'