El poder del cinema

www.andorradifusio.ad

Des del 2020, cada segon dissabte de febrer se celebra el Dia Mundial del Cinema, una fita per homenatjar el poder que tenen les pel·lícules per inspirar i connectar les persones.

Quasi 100 anys des que s'estrenà la primera pel·lícula sonora i el cinema ha esdevingut una indústria que no ha parat de créixer. Per un motiu: "és un fenomen social". Tal com explica el director en funcions dels cinemes Illa Carlemany, Robert Ruescas, tan sols com a acompanyant pots viure una experiència cinematogràfica. 

Ara afronta nous canvis i reptes, com l'ús de la intel·ligència artificial,  motiu pel qual els guionistes i actors de Hollywood s'han manifestat. Tot i això, aquest any arriben propostes interessants. "Retorna la franquícia d'Alien. També s'estrena Kung Fu Panda 4, Garfield, Del Revés 2,  Gru 4 i Bayana, detalla Ruescas. I es continuarà apostant per la versió origianl, ja sigui en català o castellà, perquè agrada. 

Des de fa uns anys, Andorra ha estat plató per a algunes pel·lícules, com Nick, 73 minuts o l'última, Canigó 1883. La proximitat de les institucions, els serveis que ofereix el paí, i un entorn natural únic fan que el Principat hagi estat definit com un plató immillorable. 

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

Els bancs, els més homologats amb la regulació europea Afers Europeus no preveu una allau de residents passius