Podi per a l'andorrà Albert Barilaro al Mundial Màster de BTT

Final estel·lar al Mundial Master de BTT de Vallnord. Albert Barilaro ha aconseguit la gesta de pujar al podi, ocupant la tercera plaça, en la prova reina del Mundial, el descens. A més, ho ha fet en la categoria on hi ha més competència i on és va més ràpid, a la franja entre els 30 i els 35 anys.

Avui era la darrera jornada del mundial. Fins ara el millor resultat d´un andorrà havia estat la 25a plaça d´Emili Pérez en cross country. Aquest precedent dóna encara més magnitud al que ha aconseguit aquesta tarda Albert Barilaro.

El ciclista andorrà ha fet una baixada perfecta. Ha arriscat i li ha sortit bé. Marcant un temps de 4 minuts i 40 segons. Un resultat que li ha valgut pujar al podi en la prova reina i en la franja d´edat on és va més ràpid i on hi ha més ciclistes, 77 en total: "La baixada m’ha sortit perfecta, millor del que esperava perquè físicament m’he trobat molt bé de dalt a baix que és el més difícil", ha declarat el ciclista andorrà.

El triomf ha estat per al català César Rojo amb un temps de 4 minuts i 31 segons. Segon ha estat el francès Olivier Nicole marcant 4 minuts i 39 segons: "Per això véns, per intentar guanyar, però la veritat és que no m’ho esperava, ha sigut molt emocionant", ha assegurat el vecendor.

Barilaro ha remarcat que "amb aquest temps podria estar amb un mundial elit. Si continuo amb aquestes bones sensacions potser hi passo."

Avui ha aconseguit l´èxit més important de la seva carrera. Amb tot, només té 31 anys i, ja sigui en màster o categoria elit encara té molt a dir en aquest esport.

Informa: Cesc Sanjuan    Imatge: Albert Refart / Carrota