Sobre la transmissibilitat del virus, cada vegada hi ha més consens sobre com el temps hi pot influir. El meteoròleg de Ràdio i Televisió d'Andorra Lluís Miquel Pérez ens explica quins elements i per què poden contribuir a disminuir-ne la propagació.
Malgrat que no hi ha estudis sobre la influència que poden tenir els elements meteorològics amb la propagació o el contagi del coronavirus, Pèrez assenyala que "cada vegada hi ha més consens sobre tres elements que hi poden contribuir".
Per una banda, tenint en compte que aquest virus és un embolcall d'un teixit de greix, les temperatures elevades poden ajudar a que no es propagui tant, explica. De fet, el meteoròleg destaca que a partir dels 25 graus aquesta capa de greix es dissol i, tant la propagació com el contacte, i el manteniment del virus sobre l'atmosfera és menor.
La humitat és un altre dels elements que hi pot intervenir ja que, així com humitats elevades faciliten la propagació, els dies més secs poden amortir la seva incidència.
Per últim, el tercer element són els rajos ultraviolats. En aquest sentit, Pérez indica que de cara a l'època de l'any en que estem, els rajos solars cremen més, incideixen més i l'índex ultraviolat també és més elevat.
Afegeix que "si les dades van en aquesta línia, tindrem bons aliats de cara a l'estiu perquè es combinarà la poca humitat amb la força del sol, la calor i els rajos ultraviolats una mica més forts".
Informa: Redacció
Comparteix: