Els preus dels carburants i les matriculacions baixen més d'un 10% en un any

www.andorradifusio.ad

Els preus dels carburants han baixat el 2023 més d'un 10% respecte l'any anterior. També han davallat les matriculacions de vehicles i ho han fet més més d'un 12% el 2023.

Una davallada en el cas dels carburants que es nota, sobretot, en el gasoil de calefacció, que ho fa 20 cèntims. Els preus també baixen respecte el novembre d'aquest any, amb gairebé un 5% menys. El cost dels carburants van arribar al seu màxim històric l'estiu del 2022 i porten baixant continuadament des de setembre del 2023, quan van tornar a pujar.

Pel que fa a les matriculacions de vehicles, la xifra ha disminuït de les 4.600 del 2022, a les poc més de 4.000 de l'any passat, amb una caiguda del 12,6%. L'Associació d'Importadors de Vehicles considera que no són dades negatives ja que el sector ve d'una recuperació després de la pandèmia, que donava xifres més elevades del que era previsible. Totes les categories han baixat amb l'excepció dels camions, que han tingut un increment d'una mica més d'un 11%.

"Aquesta xifra no la considerem ni dramàtica ni alarmant. I fet i fet, el país té el volum de població que dona per un volum de matriculacions que és el que és i tal vegada el que estem veient és una tornada a aquelles xifres que podríem considerar com a correctes i coherents pel nostre tamany de país".

Carles Sansa, president AIVA.

Els concessionaris creuen que aquest augment de vehicles industrials reflecteix el bon moment que va tenir la construcció el 2023, amb un increment de la compra de camions. També afirmen que l'any passat hi va haver la renovació de bona part de la flota d'autobusos.

Informa: Pere Moliné
Informa: Redacció

Comparteix:

Arriba un 10% més de vehicles per Nadal Naturland millora els resultats el 2023, tot i un Nadal més fluix