La inflació puja dos punts el primer trismestre de l'any a causa de l'encariment dels aliments. L'IPC del març s'ha situat en el 1,2%, al mateix nivell que a Espanya i lleugerament inferior al de França.
El preu dels aliments és el que més s'ha encarit, un 7%, entre gener i març respecte del primer trimestre del 2017. Aquesta variació està causada principalment per l'estabilitat dels preus dels llegums i les verdures. Aquest augment del cost de la vida al primer trimestre s'ha vist agreujat també per un increment del 5% en el preu de les begudes alcohòliques.
Els serveis relacionats amb l'hoteleria i la restauració han patit exactament el mateix increment del 5%. Com ja va anunciar la Unió Hotelera aquest hivern s'ha treballat amb unes tarifes per sobre de les del 2017.
Pel que fa a l'entorn, els preus a Andorra han crescut d'una manera semblant als d'Espanya i França, entre l'1 i el 2%. Una xifra que s'espera que es repetixi aquest abril. De moment, la dada no s'ha fet oficial a Andorra, però a Espanya s'ha registrat aquest mes una inflació de l'1,1%.
Informa: Marc Guadilla
Comparteix: