Primera boda homosexual a Andorra

www.andorradifusio.ad

Per primer cop, a Andorra, dues persones del mateix sexe s´han casat. És una parella de residents francesos que, aprofitant que al seu país aquest tipus d´unions estan reconegudes, s´han casat a l´ambaixada de França. Tot i que mai n´han volgut fer bandera, els nuvis esperen que el seu cas obri camí per a una futura legalització del matrimoni homosexual al Principat.

En Romain i en Sebastien estan d´enhorabona. Des d´aquest migdia, estan units en matrimoni, el primer entre una parella del mateix sexe a Andorra. Malgrat que, al Principat, el matrimoni homosexual no està legislat, com que són residents francesos, s´han casat a l´ambaixada de França, país on aquest tipus d´unions sí que estan reconegudes. La felicitat dels nuvis era evident.

El  Romain assegura que per ells la felicitat és la mateixa “que en un matrimoni entre un home i una dona”. No creu que siguin “gaire originals per casar-se” perquè “el matrimoni fa contentes a totes les persones que es volen casar”

Tot i que són conscients de la repercussió del seu cas, no n´han volgut fer mai bandera. En tenen prou amb obrir camí i, si poden canviar mentalitats, millor.

El Sebastien considera que “pot cridar l’atenció per ser la primera vegada” i entenen que “per Andorra aquesta llei francesa pugui sorprendre però és natural, les mentalitats han de canviar”. El nuvi assegura que ells “no estan aquí per això”, però el fet d’haver-se casat “pot ajudar”.

A hores d´ara, a Andorra, les unions homosexuals només són possibles entre residents francesos a través de l´ambaixada. Durant el 2014, però, s´espera que el debat sobre el matrimoni entre parelles del mateix sexe arribi al Consell General. Tots tres grups parlamentaris s´han mostrat favorables a legalitzar-lo, per bé que caldrà veure quina és la posició del copríncep episcopal al respecte. Mentrestant el Romain i el Sebastien diuen que aprofiten una de les poques oportunitats que la vida els brinda per celebrar la seva relació de parella.

Informa: Andrés González-Nandín    Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

"Obaga",  seleccionada per la Xarxa Alcover de teatre Àustria i Luxemburg pressionen per un acord amb països tercers