Diferents especialistes han compartit una jornada sobre educació i infància amb l'objectiu de donar eines per millorar la relació entre pares i fills i consells sanitaris i educatius. L'objectiu és que els pares puguin aplicar nous mètodes. S'ha parlat d'homeopatia, noves tecnologies, aprenentatge d'idiomes o com educar sense cridar.
La primera jornada sobre educació i infància pretenia ajudar els pares a fer una des les tasques més difícils que hi ha, educar els fills. La gerent de Kids serveis i organitzadora de les jornades, Clara Pintat, destacava precisament l'objectiu de donar eines pràctiques i realment útils per als pares.
La prevenció de la salut i els tractaments a aplicar en cas de malaltia és una de les preocupacions principals dels pares. Una de les alternatives presentades ha estat la combinació de la medicina homeopàtica i la convencional. El metge Jordi Fores ha explicat com el que més tracten en homeopatia són casos d'angines, otitis o bronquitis, però si en 24 o 48 hores veuen que no s'acaben de solucionar decideixen si s'han d'utilitzar o no medicaments convencionals
A la jornada s'ha destacat la necessitat de potenciar la comunicació entre pares i fills i l´educació sense crits, una forma de fer que implica un esforç important per part dels tutors. La bloguera Joana Maria Regàs ha explicat que es tracta "un estat de la ment, gradual, constant" que funciona amb esforç perquè és un mètode que se centra en "el poder del llenguatge, de la repetició i de la comunicació, del llenguatge verbal o gestual".
La introducció de les noves tecnologies, l´aprenentatge de idiomes o l´estimulació sensorial per tractament per als dèficits d´atenció han estat altres temes que s´analitzat a la jornada.
Informa: Ana Alamán Imatge: Xavi Fajardo/Josep M. Garcia
Comparteix: