El Govern i els professionals liberals s'han reunit per donar una empenta a la regulació de les professions titulades i per treballar una posició conjunta davant la Unió Europea en matèria de prestació de serveis i llibertat d'establiment. Els col·legis demanen primer que es legisli abans de tancar l'acord d'associació.
El Consell de Col·legis Professionals va posar de manifest en la trobada amb el Govern que abans de concretar l'acord d'associació s'ha de legislar al país, incidint en les modificacions de lleis com la de l'exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals, la llei marc de professions sanitàries o lleis sectorials.
L'advocada del Consell, Sophie Bellocq, assegura que estan "una mica preocupats perquè si hi ha un període de tres anys per a la signatura d'un conveni amb la UE, el termini perquè s'aprovi tot això és molt breu". Confia "que el Govern hi posarà els mitjans".
Un dels temes que preocupa els professionals liberals és el paper que juga el comitè tècnic, on no hi són presents els col·legis, tot i que la llei ho preveu, i que es posiciona sobre les peticions per exercir la professió al país. Bellocq creu que haurien de tenir "una implicació més important en el comitè a l'hora d'aprovar un professional liberal". "Estem molt decebuts per com està funcionant actualment", ha dit indicant que tenen el compromís de l'executiu "per revisar aquest procediment que ara no funciona".
Respecte al posicionament conjunt per negociar l'acord d'associació amb la Unió Europea, Bellocq assegura que en la reunió se'ls va informar que, de la prestació de serveis i de la llibertat d'establiment, encara no se n'ha parlat i resten pendents de noves reunions de la taula de treball.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu RTVA
Comparteix: