Els professionals liberals demanen salvaguardes per associar-se amb la UE

www.andorradifusio.ad

Recentment els arquitectes i els advocats han mostrat inquietud per com els afectarà l'acord amb la Unió Europea. El Consell de Col·legis Professionals també recela de la lliure prestació de serveis amb els països veïns i tem pel manteniment del català.

Sílvia Estrada, presidenta del Consell de Col·legis Professionals que vol aplegar diversos col·lectius com els metges i els advocats, entre d'altres, creu que la majoria dels membres d'aquests sectors es mostren contraris a l'acord d'associació amb la UE. No hi ha una opinió oficial de l'entitat, però aquesta és la sensació que copsa entre els seus integrants.

"Quan sentim, a més a més, que des d'estudis i des d'opinions ens donen com els primers perjudicats, els màxims perjudicats i, de fet, els únics perjudicats són els professionals liberals. Evidentment es poden imaginar que, per a nosaltres, no és un acord satisfactori i que serà més pel no que pel sí."

Sílvia Estrada, presidenta Consell Col·legis Professionals

També ha assegurat que hi ha jurisprudència europea recent que facilita als professionals liberals que exerceixen en un altre estat no parlar l'idioma oficial del país on treballen. I pensa que això seria aplicable a Andorra i una mala notícia per al Principat.

"Aquí ja tenim un problema, ja que tenim una jurisprudència que ha deixat una escletxa que, evidentment, nosaltres no volem que ens afecti i defensarem que tenim el nostre idioma; de fet, en molts àmbits és el català. I hem de continuar defensant i demanant que es faci tot respectant l'idioma oficial, que és el català."

Sílvia Estrada, presidenta Consell Col·legis Professionals

Afirma que volen treballar perquè, si s'aprova l'acord, hi hagi el màxim de salvaguardes possibles per als professionals liberals.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El Bastoners Lauredians i la Colla Sant Rafel eivissenca obren el Contradans a la Massana Els joves, al centre de la Cimera de la Francofonia