Prop d'11.000 vehicles no han passat mai la ITV

www.andorradifusio.ad

Uns 11.000 vehicles no han passat mai la ITV. Manca de costum o creure que no s'ha de portar el cotxe a inspecció si gairebé no s'utilitza serien algunes explicacions. 3.400 havien de passar la primera revisió l'any passat i no ho van fer.

L'activitat és constant a l'àrea d'inspecció de vehicles, de la ITV d'Aixovall. L'any passat 48.000 vehicles van superar la primera inspecció, un 5% més que l'any 2021.

Ara bé, hi ha un nínxol de vehicles que no ha complert mai aquesta obligació. La ITV té comptabilitzats des de l'any 2000 uns 11.000 cotxes que no estan donats de baixa al registre i que, per tant, estarien circulant sense haver anat mai a la revisió tècnica. Si bé és cert que uns 4.000 estarien catalogats com a vehicles històrics i els fabricats amb anterioritat a 1960 estan exempts de passar-la. 

El director de la ITV, Salvador Simó, alerta que aquesta és una dada preocupant. "Si hi ha censats al voltant de 100.000 vehicles al país i tens un 10% que no han vingut per aquí mai és preocupant". Amb tot, considera que "és un greuge també per si qualsevol d'aquests vehicles té un cop a la via pública amb qualsevol altre vehicle, l'assegurança no se'n farà càrrec perquè no tenen la ITV al dia".

Simó constata que és una situació que no es produeix als països del voltant. "Suposo que els altres països estan més acostumats a tenir aquesta consciència amb la seguretat viària. Hi ha molta gent aquí al país que té més de dos o tres vehicles que no els fan servir i pensen que no ha de passar la ITV".

El director de la ITV fa una crida a regularitzar la situació per la seguretat viària. L'any passat 3.400 vehicles amb matrícula ordinària que havien de passar la inspecció no ho van fer, xifra que representa un 7% d'absentisme. La dada és dos punts superior a la del 2021. La ITV recorda que des de febrer de l'any passat ciclomotors i vehicles especials han de presentar-se a la inspecció.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Una desena d'empresaris i comerciants es reuneixen per intentar reactivar el teixit econòmic de la parròquia La UNESCO tira endavant el projecte 'El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves' per promoure el voluntariat