Els propietaris d'immobles defensen que cal establir mecanismes per protegir-se davant dels llogaters

www.andorradifusio.ad

Els propietaris d'immobles asseguren que sempre s'intenta arribar a un acord amb els llogaters i, tot i que confirmen que n'hi ha que demanen la història laboral o els punts de la CASS als possibles arrendataris, també afirmen que informen de la política de protecció de dades.

És freqüent que els propietaris d'un immoble demanin la història laboral o els punts de la CASS a possibles arrendataris. Ara bé, des de l'Agència de Protecció de Dades defensen que és una informació excessiva i que hi ha altres maneres de certificar que el client és solvent.

Des de l'AGIA i l'APBI afirmen que no han rebut queixes d'arrendataris per aquest motiu. Recalquen que sempre s'intenta arribar a un acord entre les dues parts, tot i que defensen que els propietaris necessiten establir mecanismes per saber a qui estan llogant el seu immoble.

"Sembla ser que tenen més drets els llogaters que no pas els propietaris, quan hauria de ser totalment equitatiu" apunta el vicepresident de l'Associació de Propietaris de Bens Immobles, Artur Homs, tot destacant que "el que fa el propietari és mirar de protegir-se al màxim". 

També ha assegurat que des de l'entitat recolzen que els propietaris demanen un màxim d'informació "per conèixer al màxim els seus clients i es tractin de forma corrercta aquestes dades". 

Des de les associacions asseguren que informen els membres sobre la política de protecció de dades i apliquen un codi deontològic perquè respectin la legislació vigent.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Arxiu RTVA/Aïda Pagès
Locució: Neus Toro Oltra

Comparteix:

Nous corredors humanitaris a les regions de Donetsk i Lugansk Els grups infantil i juvenil de l'Esbart Santa Anna tornen als escenaris amb "Ara sí"