Propòsits d'any nou realistes i assolibles

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns va ser el dia més trist de l'any, popularment conegut com a Blue Monday. Una teoria que va sorgir d'una fórmula del psicòleg Cliff Arnall que, científicament, s'ha demostrat que és una enganyifa, com també ho és el fet de tenir propòsits a principi d'any.

Segons un estudi de la Universitat de Scranton dels Estats Units, només el 8% de les persones arriben a complir els seus objectius en acabar l'any. Per això, des del Col·legi de Psicòlegs d'Andorra recomanen que, a l'hora de fixar-los, es tinguin en compte els pros i els contres. "Perquè aquests esforços que hauran de fer, no siguin després un fre alhora de portar-lo a la realitat. Evidentment els beneficis tothom els té clars quan es vol fixar aquests propòsits d'inici d'any o aquests nous objectius, però moltes vegades no són conscients de les dificultats que tens a la teva vida diària que fan que això no ho acabis d'assolir", comentava Òscar Fernández.

Per aquest motiu, és un bon símptoma que els propòsits siguin realistes i factibles. Els infants i els joves volen seguir la mateixa direcció. La majoria demana una cosa: "treure bones notes en tot". D'altres, més esportistes, opten per "marcar molts gols a futbol".

És un bon senyal també marcar-se pocs objectius i que siguin fàcils d'assolir. Un fet que els adults tenen clar. El més sol·licitat, "viatjar molt". Alguns, però, són més prudents. "No enfadar-me" i "arribar al 2025" són uns bons exemples. Entre els desitjos també hi ha el de dormir més i el de fer feliços als del voltant.

En conclusió, cal saber que s'han de triar propòsits que ens motivin, objectius precisos, enfocar-se en els assoliments i que com més ambiciosos siguin, més difícils seran d'aconseguir. La clau és triar objectius realistes i assolibles.

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Rebutjades 15 esmenes al pressupost per no complir el reglament Oberta la convocatòria per presentar-se al festival Ull Nu