La voluntat és tenir cura del medi ambient i protegir zones com la vall del Madriu, que fa 20 anys que és patrimoni mundial de la UNESCO. Els cònsols de Sant Julià, Andorra, Escaldes i Encamp han passat aquest dimecres a la tarda per 'La Companyia' i han parlat de rehabilitar-la.
Els quatre cònsols han coincidit en la necessitat de promocionar aquesta joia natural, però a la vegada, preservar-la.
Laura Mas ha recordat que es un territori molt freqüentat per senderistes. "Passa el GR-7, el GR-11 i hi ha cinc refugis", ha assegurat.
Sergi Gonzàlez ha citat per què és patrimoni de la UNESCO. Rosa Gili i Cerni Cairat han assenyalat que cal protegir-lo de la pressió humana, i a la vegada, rehabilitar-lo.
"Hem decidit prohibir el transit de vehicles de matrícula estrangera. Esperem que així es redueixi aquesta massificació. Hem de caminar cap aquí, cap a la regulació i la limitació".
Cerni Cairat, cònsol major Sant Julià
"Hi ha moltes coses a rehabilitar: carboneres, orris o cabanyes de pastor".
Rosa Gili, cònsol major Escaldes-Engordany
La vall del Madriu representa el 10% del territori i hi concentra el 70% de la flora i la fauna. És una àrea extensa, que sofreix ara les conseqüències del canvi climàtic com ara la sequera o l'amenaça d'espècies naturals. Durant l'estiu hi haurà exposicions, tallers i concerts per homenatjar els 20 anys de patrimoni de la UNESCO.
En el programa també s'ha parlat de la gestió de l'aigua i de l'accés rodat a la vall.
Informa: Caterina Vidal
Comparteix: