Prova pilot per prevenir situacions de dependència entre els padrins

Andorra la Vella s’adhereix a la prova pilot del SAAS per d

Andorra la Vella s’adhereix a la prova pilot del SAAS per detectar i prevenir la fragilitat en els majors de 65 anys. S’emmarca en el projecte APTITUDE per millorar la qualitat de vida de les persones grans i retardar els processos de fragilitat que poden conduir a la dependència. Fins al mes de desembre es durà a terme l’avaluació de les persones dins d’aquesta franja d’edat amb una mostra de veïns de la parròquia.

El Comú ha signat un conveni amb el Servei Andorrà d’Assistència Sanitària per formar part de la prova pilot que duu a terme per detectar i prevenir la fragilitat en els majors de 65.

Des de l’octubre, l’equip del servei d’Envelliment i Salut, en col·laboració amb Atenció Primària del SAAS, està fent una avaluació i un cribratge a la població d’aquesta franja d’edat per detectar situacions de fragilitat. Es pretén millorar la seva qualitat de vida i promoure un envelliment actiu i saludable.

Les conclusions de l'estudi aportaran informació real de les capacitats físiques, cognitives i emocionals de la nostra gent gran. Des del 2019, el SAAS ha participat activament en el projecte APTITUDE, una iniciativa transpirinenca per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones. Andorra la Vella se suma ara a Canillo, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, que ja formen part del projecte.

Informa: Redacció

Imatge: Comú d'Andorra la Vella

Comparteix:

Un motorista ferit en un accident a la carretera general 1 Canillo compra l'antic Càmping Pla per fer-hi equipaments