El PS veu "incorrecta" l'aplicació de la taxa turística

www.andorradifusio.ad

El PS vol saber en quins projectes s'inverteixen els diners de la taxa turística i quants són mediambientals. D'altra banda, descarta donar suport a Andorra Endavant si decideix portar al Constitucional la llei de creixement sostenible i habitatge.

A través d'una pregunta parlamentària, el PS reclama que es detalli a quins projectes es destina la recaptació de la taxa turística i quants són mediambientals. Considera que caldria complementar-la amb una vinyeta. La idea és positiva però critiquen l'aplicació, plena de defectes que atribueixen al Govern i no als establiments.

"Pensem que la taxa turística pot funcionar, però s'ha de fer bé. Però no només això. Sembla que amb un procés participatiu han entès dos anys després que la vinyeta pot ser una de les solucions. Encara no ens han dit ni com, però penso que primer s'ha d'arreglar la taxa turística per fer funcionar una possible vinyeta. Nosaltres demanarem quins són aquests projectes". 

Pere Baró, president PS

Quant a la llei de creixement sostenible i habitatge, asseguren compartir el fons però novament critiquen les formes. Per exemple, estan d'acord amb la cessió temporal dels pisos buits que siguin d'estrangers i regular les llicències turístiques, però parlant prèviament amb el sector. En tot cas, descarten donar suport a Andorra Endavant si finalment recorre el text al Constitucional.

"Andorra Endavant a nivell polític és molt diferent de nosaltres. Ells sí que creuen que l'intervencionisme no és la solució. Nosaltres evidentment no li donarem suport al portaveu constitucional, però sí que pensem que qui ha de dirimir aquestes decisions al final és la justícia i no els polítics".

Pere Baró, president PS

Pel que fa a la problemàtica dels lloguers, el partit continua molt preocupat per la situació i es reunirà aviat amb membres de la Coordinadora per l'habitatge.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix:

Els nacionals de la UE tindran més facilitats per reagrupar-se Horts intergeneracionals