El Col·legi de Psicòlegs valora la inclusió de la seva especialitat a la cartera de serveis. Ara el col·lectiu ha de classificar les patologies que la CASS podria cobrir, la durada i el nombre de sessions i el preu, sense descartar un forfet com el que s'ha fet per la Covid-19. Un cop elaborada, la proposta es passarà a Salut que l'haurà de negociar amb la CASS.
Que la CASS cobreixi les visites al psicòleg era una vella reivindicació que es fa realitat. Amb tot el Col·legi té per davant sis mesos de feina per fer una proposta.
La voluntat és que totes les patologies entrin dins de la cartera de serveis. Conscients que no serà possible, la proposta serà de màxims. Així hauran de classificar les patologies segons la gravetat i determinar les sessions, la durada i també el preu.
Hi ha feina molt avançada i es planteja la idea del forfet de sessions com s'ha fet per la Covid-19 incloent-hi les patologies més habituals.
La presidenta del Col·legi de Psicòlegs, Sílvia Palau, fa referència a "patologies clíniques com trastorns depressius, ansietat, fòbies, TDAH i trastorns del neurodesenvolupament". Remarca que "tot allò que sigui inhabilitant per a la persona és evident que ha d'entrar a la cartera de serveis, tant en l'àmbit educatiu, com els problemes d'aprenentatge, com en l'àmbit relacional i laboral".
Palau ha afegit que, un cop feta aquesta feina, s'haurà de treballar molt estretament amb els metges derivadors. Recordem que la cartera preveu que per anar al psicòleg i tenir cobertura sanitària caldrà una derivació.
Sílvia Palau va més enllà del metge referent i diu que "un ginecòleg que vegi una patologia pugui derivar, també psiquiatres, personal de la Unitat de Conductes Addictives i pediatres". "Hem d'establir un treball molt coordinat i que tots hi puguem tenir accés".
Ha assegurat que aquest canvi en la cobertura sanitària de la seva especialitat ajudarà molts pacients que tenen necessitat però que pel preu no van al psicòleg a tractar-se. I és que la pandèmia ha ajudat a entendre la importància de tenir una bona salut mental.
Informa: Anna Pifarré
Imatge: Desirée Sala
Comparteix: