Les pujades salarials més enllà del salari mínim i la manca de mà d'obra sacsegen la situació del teixit empresarial

www.andorradifusio.ad

L'IPC avançat de gener és del 7,4%, tres dècimes més que a final del 2022. A l'espera, la pujada dels salaris seguint la fórmula aprovada pel Consell General fa unes setmanes. Des de la patronal deixen clar que la mesura afectarà el teixit empresarial en un moment especialment delicat per l'alta demanda de mà d'obra.

La patronal creu que les pujades de salaris per pal·liar l'increment del cost de la vida complicaran la situació del sector privat.

El director de la CEA, Iago Andreu, explica que al llarg del 2022 els salaris s'han incrementat per sobre de l'IPC en la majoria dels sectors. Un fet que destaca que no ajuda els empresaris. "Com que hi ha més oferta de llocs de treball que persones buscant feina, ara el que passa és que la persona assalariada té un mecanisme de pressió perquè pot trobar una feina més remunerada només creuant el carrer".

Comparteixen equiparar el salari mínim a la pujada de l'IPC però discrepen en la intervenció de salaris més alts"Moltes empreses ja preveien augments salarials voluntaris sense que hagués de venir el Govern i el Consell General a dir-los que els havien de fer", afirma Andreu. I afegeix que si la roda inflacionista és manté, l'augment dels salaris no serà la solució

Consideren que la mesura afectarà de la mateixa manera grans, mitjanes i petites empreses. Destaquen que és positiu que les empreses adaptin els salaris al cost de la vida per fidelitzar les plantilles i continuar mantenint els nivells de cohesió social.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Clàudia Justes

Comparteix:

El preu de l'habitatge podria pujar un 30% més els pròxims anys Tribut a The Beatles cuidant el mínim detall