El Govern ha encarregat un estudi sobre el patrimoni gastronòmic. Arran d'aquest projecte, el darrer Observatori del CRES ha presentat el coneixement dels ciutadans d'aquesta qüestió. Els resultats mostren que 3 de cada 10 no sap definir quins serien els plats tradicionals.
Una investigadora andorrana de la Universitat de Tolosa és l'encarregada d'estudiar el patrimoni gastronòmic del país, a petició del Govern. El CRES, en l'enquesta semestral d'opinió, ha preguntat sobre els àpats tradicionals i típics d'Andorra. Gairebé la meitat dels 700 consultats creu que l'escudella és el plat més andorrà, tot i que un 30% no sap què contestar. Un percentatge que creix fins al 56% quan es pregunta per les postres típiques.
La meitat dels ciutadans associa la gastronomia d'Andorra amb la cuina del Pirineu, però només un 30% creu que s'ofereix als restaurants del país. Per a molts, però, un menjar andorrà és el produït únicament amb productes del país, tot i que la recepta sigui tradicional.
8 de cada 10 ciutadans coneix els productes agrícoles i ramaders, sobretot la carn autòctona. La mateixa proporció assegura que els consumeix per la proximitat del producte, la qualitat i amb l'objectiu de fer marca de país. Els que no ho fan, apunten que sovint són aliments cars i difícils de trobar.
Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Romagosa
Comparteix: