Quins són els errors més comuns d'infants (i adults) quant a la privacitat a les xarxes socials?

www.andorradifusio.ad

S'ha de tenir molt clar el que es penja a les xarxes socials perquè queda pràcticament per sempre. I també s'ha de ser molt prudent en els contactes que es tenen amb aquest mitjà. Són algunes de les conclusions de les xerrades que organitza l'Agència de Protecció de Dades amb els infants.

Darrerament les xarxes socials han adquirit un protagonisme insospitat no fa ni 20 anys i cada cop hi estem més exposats. Però fem moltes coses malament i de forma poc prudent en aquest món. I qui més ho fa són els més menuts, com ho posen de manifest les xerrades de l'Agència de Protecció de Dades a les escoles. La majoria dels infants reconeixen pràctiques poc prudents, com donar massa informació, acceptar qüestions sense consultar-les o no bloquejar contactes de desconeguts.

L'objectiu d'aquestes formacions és ajudar-los perquè sàpiguen que s'ha d'actuar amb mesura en aquest àmbit. Ara saben com augmentar el grau de privacitat de la seva vida en línia.

Perquè les xarxes socials i, en general internet, ofereixen moltes possibilitats però també exigeixen una gran responsabilitat. I no s'és prou conscient que la privacitat que teníem fa un temps ja no tornarà. "Abans de penjar alguna cosa a internet, hem de saber que allò quedarà per sempre. Per tant, abans de penjar-ho hem de pensar si volem que allò ens pugui perseguir la resta de les nostres dies", adverteix des de l'Agència de Protecció de Dades Agda Castillo. La jurista Castillo reitera que aquests consells són també vàlids per als més adults.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Sónia Miguéns exposa les seves creacions de confinament a 'Una finestra a la vida' La Massana recupera Andoflora amb aforament limitat però amb més propostes lúdiques i culturals