R2D2 dóna la benvinguda als visitants de l'exposició de ciència-ficció d'ArtalRoc

www.andorradifusio.ad

El món del cinema de ciència-ficció és bressol de molts avenços tecnològics sobre la robòtica, alguns més reals que d'altres i que arriben a fer-se plantejar quin futur li espera a l´espècie humana en el domini mundial. Des d'aquest dimarts, ArtalRoc ens proposa un recorregut per 200 pel·lícules on apareixen alguns d´aquests referents que s´han fet immortals més enllà de la gran pantalla.

És una reproducció de l´R2D2 que al 1977 irrompia a la gran pantalla a la primera pel·lícula de la saga de la Guerra de les Galàxies, un assistent de mecànica imprescindible a la nau reial de Naboo i amic inseparable de C3PO, i que aquest dimarts donava la benvinguda als visitants de l'ArtalRoc.

L'objectiu és endinsar-se en un recorregut cronològic per més de 200 pel·lícules a través d´objectes originals utilitzats en els rodatges, com el bust de Terminator 2 recuperat directament de la pel·lícula que es va estrenar al 1984 o la mà d´Eduardo Manostijeras amb la qual al 1990, de la mà de Tim Burton, descobríem la part més artística d´aquest noi creat artificialment que tenia tisores enlloc de mans.

L'exposició pretén reflexionar i donar un ampli espectre sobre aquestes màquines i l'existència humana. "Posar en dubte si la condició humana és inherent o no, si és apresa", diu el comissari de l'exposició, Hèctor Mas.

La mostra es completa amb cartells, fotografies i altres materials gràfics de les pel·lícules. A més, en les properes setmanes es faran activitats per a petits com tallers de robòtica Lego, la projecció de 'Blade Runner' o la versió que prepara Likatronpika del clàssic 'Metròpolis'. Es podrà veure fins el 8 de gener.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Cristina Jubete

Comparteix:

Millorar els accessos i potenciar els 'outlets', la proposta del ministeri per al Pas Gay de Liébana, a favor de l'acord d'associació: "L'economia andorrana necessita estar dins d'un bloc"