De 15 a 20 dies. És ara per ara la millor franja per consumir la carn de vedella d'Andorra. Ara es treballa per afinar el punt de maduració òptim i promocionar els beneficis de la carn vacuna del Pirineu a través d'un projecte amb fons europeus.
Ramaders d'Andorra compta amb un carnisser per promocionar la carn entre restauradors i carnissers, un públic al qual també se'l vol fer partícip de la cadena de l'animal, des de la cria, a les explotacions, fins a l'escorxador.
D'altra banda, el gerent de Ramaders d'Andorra, Gerard Martínez, explica que s'ha sotmès a prova la maduració de la carn per acotar entre 15 i 21 dies, quin és el moment òptim per comercialitzar cada part de l'animal.
Indica que es vol definir al màxim per obtenir la millor qualitat perquè, per exemple, "la part de darrere pot madurar més dies i la delm davant, menys".
També es farà una prova amb mostres que es guardaran dos i quatre mesos per tenir més informació sobre les aromes i els gustos que pot oferir en restauració.
Relacionat amb la promoció dels beneficis i característiques de la carn del país, Andorra es podrà beneficiar del projecte DietaPYR europeu que es va iniciar el 2017 i acabarà enguany.
L'estudi portat a terme entre Espanya i França, servirà per posar en valor les races rústiques del Pirineu i l'economia relacionada. Aquí Andorra es beneficia del coneixement, tant quant a maduració de la carn com a comportament dels animals, que li servirà per promocionar la carn a l'hora de la venda.
Actualment el país té unes 1.400 mares, una cabana estable i limitada per una llei l'agricultura sostenible i tradicional que cuida la biodiversitat.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot
Comparteix: