Ramon Tormo trasllada els avenços en l'àmbit de la celiaquia

www.andorradifusio.ad

Una vacuna per poder menjar aliments amb gluten o un blat modificat per eliminar aquesta proteïna vegetal. Són alguns dels avenços que s´estan fent per millorar la vida dels afectats per celiaquia que es calcula que són un 1,5% de la població, una xifra elevada, segons els professionals.

Aquesta tarda el doctor Ramon Tormo, cap de la unitat de gastroenterologia infantil i nutrició de la Quirón de Barcelona ha parlat d´aquesta malaltia inflamatòria crònica que té com a símptomes tenir el ventre inflat, fer blaus, pèrdua de pes o la frenada del creixement. La celiaquia és de predisposició genètica i pot estar adormida durant anys, però quan es desperta només es pot tractar amb una dieta sense gluten. Amb tot hi ha avenços que a la llarga poden fer possible gaudir dels plaers que ens ofereix aquesta proteïna.

Comparteix:

La convenció de professionals sanitaris i la cartera de serveis, a punt abans que acabi l'any El Col·legi d'Arquitectes carrega contra el Govern pel pla de l'estació d'autobusos