La recerca, l'assignatura pendent de la Universitat d'Andorra

www.andorradifusio.ad

Invertir en recerca és un dels grans reptes de futur que ha d'afrontar la Universitat d'Andorra, segons apunta el rector Miquel Nicolau. Actualment, la universitat compta amb cinc grups de recerca en camps considerats estratègics, com ara l'educació o la tecnologia.

Tot i el progrés dels darrers anys, en el tram final del seu mandat Nicolau reconeix que li hauria agradat poder desenvolupar més aquest àmbit. "Espero que hàgim posat les bases en aquests nou anys, però és la part de dins les coses estratègiques que em vaig marcar de qualitat, d'internacionalització, de recerca, és amb al qual encara m'hauria agradat anar una mica més lluny".

Però Andorra comença amb una dificultat. No es pot beneficiar dels programes europeus en recerca, fet que es podria corregir amb l'acord d'associació. L'avinentesa entre la UE i Andorra permetria poder-se postular per a projectes europeus.

En aquest sentit, països com Suïssa o Luxemburg són líders tal com constata el rector de l'UdA. "Per exemple Suïssa fins que va haver-hi el conflicte amb la UE de la mobilitat de les persones era un país net. Aportava molt menys a la UE del que rebia. Per què? Perquè ho feien molt bé i guanyaven molts projectes europeus".

A dia d'avui, la universitat té cinc grups de recerca en fronts considerats estratègics: educació, economia i dret, salut, llengües i tecnologia.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La última entrega d''El exorcista' arriba a la gran pantalla La immigració irregular, el gran maldecap d'Europa