L'any passat la recollida de matèria orgànica prop de grans productors va suposar una variació del 1.346,6% respecte del 2017. D'aquesta manera, s'assoleix l'objectiu de recollida de 1.000 tones anuals de matèria orgànica gestionades a través de la planta de compostatge.
El 2018 la recollida de matèria orgànica va arribar a 1.060 tones. Una variació del 1.346,6% respecte de l'any anterior en què se'n van recollir 73. Aquesta dada representa la consolidació de la recollida que es va iniciar a final d'octubre del 2017 prop de grans productors, com ara supermercats i restaurants i "s’han anat afegint diferents establiments de caràcter voluntari", com ha explicat la tècnica de residus del ministeri, M. Carme Gutiérrez.
El Pla nacional de residus per al període 2017-2020 inclou una acció de prevenció del malbaratament alimentari amb l'objectiu de fomentar la compra i el consum responsables dels aliments i l'aprofitament dels excedents a les grans superfícies. El departament de Medi Ambient ha creat un distintiu ambiental per a establiments que hi col·laboren i fomenten altres accions derivades de la reducció d'envasos i la comercialització de productes a granel. Actualment, els centres comercials i els hotels poden disposar d'aquest distintiu.
Actualment, s'està treballant en la preparació del nou pla que tractarà de l'economia circular.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Guillem Casal-Arxiu RTVA
Comparteix: