Les mones de Pasqua són un clàssic de Setmana Santa. És una tradició que es manté i enguany els preus s'han incrementat a causa de l'augment de cost de les matèries primeres.
Un centenar de mones de Pasqua s'han elaborat en les pastisseries per Setmana Santa. Aconseguir-ne una és l'objectiu dels padrins i padrines aquests dies.
La mona és sinònim de que s'està acabant la setmana santa. Els gustos més decantats pels consumidors són nata trufa i crema cremada. Això sí, el més important és aprofitar la tradició per reunir-se amb la família. És un clàssic que es manté, però cada vegada menys. "Cada any es venen menys mones i xocolata. La gent no compra tant com els altres anys, és totalment diferent", explica la propietària de la pastisseria El Tortell, Olga Teixeira.
La farina, el sucre, el llevat, els ous i la mantega són els ingredients que formen part de la recepta d'aquest dolç tant tradicional, però enguany el seu preu s'ha vist incrementat. Així ho constata la pastissera: "la matèria prima que utilitzem s'ha incrementat i tot és més car i nosaltres també hem de poder viure".
De mones n'hi ha per a totes les butxaques. Les més petites i senzilles costen uns 20 euros i les més elaborades, 60. És un dolç que agrada als fillols i filloles i també als més llaminers.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: Anna Romagosa
Comparteix: