El relleu generacional de la ramaderia passa per la seva modernització

www.andorradifusio.ad

La Fira del Bestiar de Canillo és un bon moment perquè el sector es doni a conèixer. El seu futur passa pel relleu generacional. És important per a això que les explotacions es modernitzin. A més, no es descarta poder crear una borsa de ramaders. 

Un centenar de caps de bestiar del miler que hi ha a la parròquia de Canillo es poden veure a la Fira del Bestiar d'enguany. Hi participen 16 explotacions ramaderes de la parròquia, i el repte majúscul que encaren és el del relleu generacional, que els joves es quedin amb l'activitat. Per a això, el futur passa per la modernització de les explotacions ramaderes.

Des del Comú es vol donar suport en la transformació, i per aquest motiu "al novembre visitarem l'Arieja per veure com ho fan i quina inversió econòmica significa això", ha explicat el cònsol Francesc Camp. Des del Govern, expliquen que una possible solució podria passar per "la creació d'una borsa de joves agricultors formats que poguessin prestar un servei de reemplaçament quan el titular de l'explotació no hi és."

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pau Bonastre

 

 

Comparteix: