Rendits a Mark Ryden 

www.andorradifusio.ad

Diuen que és l'artista favorit d'actors com Leonardo Di Caprio o cantants com Katy Perry i ha influït a personatges com Lady Gaga i el seu vestit de peces de carn. Marck Ryden és el protagonista de la mostra que ja es pot visitar a la sala del Parc Central. Les seves pintures surten del circuit de la il·lustració per rebre visites a les galeries d'art i museus.

La sala d'exposicions del Govern es rendeix al surrealisme al pop art i al 'lowbrow' amb un referent, Mark Ryden, que en els seus inicis va fer treballs com les portades 'Love in an elevatord'Aerosmith o 'Dangerous' de Michael Jackson.

El 'lowbrow' va ser un moviment 'underground' nascut a Califòrnia a inicis dels anys '80, que barreja elements de la cultura pop amb d'altres d'extravagants. Aquí, el nostre autor té els seus imprescindibles entre històries que semblen tretes d'un conte naïf, ple de discursos consumistes però amb una innocència a vegades gòtica. La comissària de l'exposició, Antonella Montinaro, detalla que de l'obra destquen "els colors plans, una iconògrafia determianda i símbols del consum de masses." 

En l'exposició també trobem artistes coetanis com els que es va trobar a la revista Yuxtapoz com el mateix Robert Williams, la seva dona Marion Peck, Todd Schorr i Emek. Però també hi ha una connexió amb altres que semblen en la mateixa fantasia, com Katie Olivas i Zoe Thomas. "Genera misteri, enigma i la sensació de deixar de pensar", explica el col·leccionista, Salvador Lévaro.

La mostra que es va inaugurar aquest dimarts i es podrà veure fins a inici d'octubre i s'espera que es facin activitats relacionades, una d'elles inspirada en l'estètica de Tim Burton en el qual podem trobar moltes similituds. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

30 anys de la Cambra de Comerç Trencant prejudicis al voltant dels trastorns addictius