Reportatge: com preparar un bon sushi

www.andorradifusio.ad

La cultura japonesa cada cop arrela més a occident i part d'ella n'és la gastronomia. Dominada per l'arròs blanc, les verdures fresques i el peix, el màxim exponent n'és el sushi. Ahir a la Massana se'n va organitzar un taller que va ser tot un èxit.

Atrets per la cuina nipona, aquest dimarts, una vintena de persones han fet una classe magistral de sushi. Veure com s'elabora amb les mans del mestre Carlos Valladares és com assistir a un taller de manualitats exquisides on no hi falten ni verdures ni peix. Això sí, atenció a la cocció de l'arròs i als productes bàsics que l'acompanyen. És clau, segons Valladares, "rentar l'arròs perquè deixi anar tota l'aigua blanca, i després la cocció ha de ser molt ràpida, que absorbeixi el màxim d'aigua en el mínim temps possible". Això s'aconsegueix "amb una olla a pressió durant onze minuts i deixant, després, onze minuts de repòs".

La matèria prima "és el més important". Valladares adverteix: "No ens la juguem amb un arròs que no sigui japonic". Aconsella "fer servir wasabi de qualitat japonès i un bon gingebre".

Avui en dia, menjar sushi s'ha popularitzat encara més ja que, de la mateixa manera que en el seu moment es va fer amb el Califòrnia roll, que elimina la cobertura d'alga i introdueix formatge d'untar, se n'han fet altres variants autòctones: "amb foie, amb productes de la regió com escalivada i formatge de cabra, pels més atrevits. Pels més conservadors, sempre hi haurà el sashimi i la tonyina vermella".

Cada cop tenim més cura amb el que mengem i, en aquest sentit, la cuina japonesa esdevé una bona opció.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Els bancs espanyols demanaran notificar els ingressos Els solistes de la JONCA estrenen espectacle educatiu