Reportatge: el creixement personal i professional que experimenten els treballadors eventuals a l'estiu

www.andorradifusio.ad

Treballar com a eventual d'estiu és una oportunitat que molts joves aprofiten per adquirir experiència i créixer, tant professionalment com personalment. Una oportunitat que els ajuda a estar cada cop més a prop del món laboral. 

Són molts els joves que aprofiten l'estiu per treballar com a eventual. Alguns opten per repetir l'experiència a la mateixa empresa o bé en una de diferent. I d'altres, en canvi, s'endinsen per primer cop al món laboral. Una oportunitat que els ajuda a adquirir coneixements que els poden ser molt útils per accedir de cara a un futur. 

La Clàudia Cruz és monitora de lleure d'Escaldes Estiu i repeteix l'experiència en el seu segon any. Confessa que és una iniciativa que li agrada molt. La Noèlia Orrit treballa d'interina del MoraBanc i en el seu cas s'endinsa en el projecte per primer cop, però espera que no sigui l'últim.

Coneixem també el cas de l'Àlex Romo, que és informador turístic, i explica que "ja vaig treballar l'any passat i em va agradar bastant. Per això estic aquest any un altre cop aquí". Per la Mònica Oliveira, que també és informadora turística, aquest és el tercer any, el mateix període que l'Àxel Bertani ha fet estades com a eventual d'estiu a Crèdit Andorrà. 

Per a cada un d'ells, treballar com a eventual a les empreses els aporta un ampli ventall de coneixements així com un seguit de beneficis, que els ajuden a adquirir experiència tant en l'àmbit personal com professional. 

Per exemple, la Clàudia Cruz convessa que "els nens m'agraden molt. Professionalment ffaig treball social i m'agradaria treballar amb nens i crec que d'aquesta manera puc aprendre molt. Els ensenyo i ells m'ensenyen molt a mi". 

Per la Noèlia Orrit "tant en l'àmbit personal com professional és un estímul perquè m'estic forçant cada dia a aprendre una mica més per conèixer les coses noves que hi ha en el món de la banca". 

"El fet de poder parlar tots els idiomes i poder canviar ràpid d'un a l'altre i tenir un punt de vista d'Andorra molt diferent del teu penso que és molt interessant", afirma la Mònica Oliveira. 

A l'Àxel Bertani li "permet desenvolupar diferents competències transversals, lideratges, treball en equip, resolució de problemes", entre altres valors. 

Alguns cursen estudis relacionats amb el sector on han treballat aquest estiu. D'altres, en canvi, tenen estudis totalment diferents respecte a les estades formatives eventuals. Tot i això, alguns asseguren que tornarien a repetir l'experiència a la mateixa empresa. 

Per exemple, a la Clàudia Cruz li agradaria treballar en aquest sector, sobretot en un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), ja que els nens li encanten. La Mahek Widhani vol fer dret, però treballar durant l'estiu d'informadora turística l'ajuda "a tenir més confiança amb mi, parlar amb els clients i fomentar els meus idiomes". 

L'Àlex Romo també és un informador turístic explica que tot i que li agradin molt els esports, "mai se sap a què em puc dedicar més endavant perquè el turisme també m'agrada bastant i no ho descarto de cara a un futur". 

Una estada formativa amb una durada de només dos mesos, però que sens dubte, és una gran oportunitat per estar més a prop del món laboral. 

Informa: Clàudia Justes
Imatges: Albert Refart

 

Comparteix:

La banca afirma que ha recuperat el nombre d'eventuals, unes estades que beneficien també les empreses L'espectacle itinerant "Electro Pentagrama" visita el Tarter després de recórrer totes les parròquies