Amb un mica menys de quantitat però amb la mateixa qualitat, la borda Sabaté ha conclòs la verema. Enguany els vins que comercialitzarà el celler seran més aromàtics a causa de la climatologia. El celler vol augmentar la presència nacional i obrir-se a l'exterior.
A les portes de l'hivern, més tard que mai, la borda Sabaté, ha conclòs la verema. Enguany les vinyes han patit contrastos meteorològics forts: fred a la primavera i l'estiu, pedra, i molta calor a la tardor, la qual cosa augmentarà l'aromatització dels vins, una de les característiques més marcades dels d'alçada. L'enòleg Alain Graillot, manté que "els vins d'Andorra tenen les característiques pròpies dels vins de muntanya" i en destaca l'equilibri, l'elegància i la frescor". El volum d'alcohol "no és gaire elevat" i tot plegat fa que tingui unes propietats específiques.Enguany s'han recollit dues tones de raïm, aproximadament una tona menys que l'any passat. Després de collir-lo, el raïm se selecciona i es premsa. Posteriorment es posarà a les tines perquè fermentin. Els vins sortiran a la venda d'aquí un any i mig. Borda Sabaté comercialitza dos vins ecològics, un de blanc, l'Escol, i un de negre, el Torb.El propietari de la Borda Sabaté. Joan Albert Farré, explica que "el vi d'alçada és un producte novedós, de la terra" i assegura que estan fent "molts esforços per introduir-lo". Tot i així, està convençut que "té el seu mercat però és veritat que, sigui per la crisi o perquè tot producte nou costa, l'entrada al mercat està sent pausada i dolça".L'objectiu de Borda Sabaté és ara treballar per exportar els vins.Informa: Ana Almán Imatge: Cristina Jubete