El Govern publica la guia sobre els al·lèrgens en aliments no envasats per informar el sector del nou reglament. Els restaurants i negocis que venen menjar preparat hauran d´etiquetar els productes i informar sobre els plats que contenen aquest tipus de substàncies.
Rètols, etiquetatge i informació del personal. Aquestes són algunes de les coses que a partir del gener del 2019 el sector de la restauració i dels menjars preparats haurà d´oferir obligatòriament.
Per tal d´anar formant i preparant l´adaptació, el Govern ha publicat una guia informativa i actualment la Cambra de Comerç prepara tallers per al personal. "Hem de saber identificar els al·lèrgens en les etiquetes i al mateix temps preparar als treballadors perquè sàpiguen que per a aquells aliments que oferiran d'un forma no envasada hi ha una guia, com ho poden fer, quina és la seva responsabilitat...", explica el cap de l'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals. "No oblidem que una al·lèrgia o una intolerància en un moment donat pot produir un problema greu de salut", afegeix.
Casals ha explicat que aquest any hi ha hagut tan sols una queixa d´un turista per no ser informat degudament. De tota manera considera que cada vegada és més important poder proporcionar la informació correcta, ja que un dels aspectes que les persones escullen a l'hora d´escollir destí és l´alimentari.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales
Comparteix: