L'època nadalenca, en especial dies assenyalats com avui Sant Esteve o la nit de Cap d'Any, és quan els restaurants tenen més feina. I és que són molts els que aposten per celebrar les festes fora de casa. L'oferta gastronòmica va des de plats típics com els tradicionals canelons, fins a propostes més modernes.
Els tradicionals canelons són el plat estrella del dia de Sant Esteve. Al Celler d'en Toni és un plat que els acompanya des de fa més de 60 anys i només aquest dimecres tenen previst repartir-ne unes mil unitats.
"Fem el farcit, l'envasem i el mantenim envasat i l'anem enrotllant diàriament."
Òscar Serra, cap de cuina Celler d'en Toni
De fet, els canelons són dels únics plats que han mantingut la recepta tradicional.
"Aquesta recepta és intocable, és sempre la mateixa. Tots els clients habituals normalment la demanen. És estrany que una taula com a mínim no et demani una ració per tastar-los. A part és un plat que agrada moltíssim i sempre tira segur."
Òscar Serra, cap de cuina Celler d'en Toni
Si bé el client habitual és del país, el percentatge de turistes en aquesta època de l'any sol augmentar. El mateix amb el Beç.
"Fins ara el 90% de client era del país. Ara està canviant una mica, ara estem arribant a clients de fora i cada dia el percentatge va canviant i ara possiblement estem al 60-40."
Rodrigo Martínez, xef i copropietari Restaurant Beç
El restaurant ja es prepara per a la nit de Cap d'Any, on no faltarà el foie-gras mi-cuit, una de les seves especialitats. El menú de Cap d'Any del Restaurant Beç té un preu de 220 euros.
"Un foie d'ànec marinat amb sal i sucre i pebre molt, una mica de Porto i de conyac, acompanyat de figues en almívar i quicos caramel·litzats."
Rodrigo Martínez, xef i copropietari Restaurant Beç
Aquesta època de l'any és la més forta; asseguren que, pel que fa a reserves, ja estan pràcticament plens.
Informa: Karen Gacusana
Imatges: Èric Mompel - Ricard Tenza
Comparteix: