Durant la nit de Cap d'Any restaurants i hotels han viscut una de les nits més concorregudes de l'any. Una ocasió per gaurdir d'un bon àpat i d'una bona festa.
La nit de Cap d´Any és una de les més especials per a molts. Família i amics comparteixen un moment únic acompanyats de música i un bon sopar.
Hores i hores de treball. Aquesta és la tònica per a milers de restauradors que preparen la nit de cap d'Any. "Hi ha coses que hem anat arrossegant des de Sant Esteve, preparant coses que es poden avançar, perquè si no, el dia és tremend. Tot i així hem de venir a les 6 o 7 hores", explica el cuiner de la Borda Eulari, Amaro Batista.
L'elecció dels plats és clau, els darrers anys molts cuiners prefereixen barrejar elements típics com el marisc i la carn amb tocs més moderns. Un dels principals atractius de la nit de Cap d'Any és el sopar. Hi ha qui decideix quedar-se a casa amb familiars i amics, però en una data tan assenyalada hi ha qui es decanta per fer-ho en un restaurant amb les millors gales.
A mitjanit, no pot faltar el moment més clàssic de la nit de Cap d'Any, el raïm. Com marca la tradició, menjar els 12 grans de raïm serveix per tancar l'any i encetar-ne un de nou.
Després del raïm, arriba el moment de la festa. Amb ella, també arriben els desitjos per l'any nou. Els més repetits: salut, amor, felicitat, feminisme i bonança econòmica.
A mesura que avancen les hores, els locals d'oci i discoteques van omplint-se. Cap d'Any és sinònim de festa, per això ningú perd l'oportunitat de gaudir de les sales de ball i el seu ambient.
Però, perquè alguns puguin gaudir d'altres han de patir, tot i que en una nit com aquesta el positivisme està per tot arreu. Tot plegat un cúmul d'emocions en una nit pel record.
Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot
Comparteix: